פפואה היא אחת הארצות המרתקות בעולם. באי השני בגודלו בעולם חיים בני 800 שבטים שונים. לכל אחד מהם תרבות, מסורת, מראה ומנהגים שונים ומגוונים. הטבע בפפואה הוא מהייחודיים בעולם ומהשמורים יותר, בבואה לארץ בראשית טרום המהפיכה התעשייתית.
אנשי השבטים חיים ביערות הטרופיים, מוקפים סחלבים ונתיבי מים, ציפורי גן עדן ובעלי חיים. מדי שנה נפגשים בני השבטים לכינוס ופסטיבל צבעוני וססגוני של תחרויות ומסיכות, שירה ומוסיקה.
פורט מורסבי
המוזיאון הלאומי אוצר אוספים מרתקים מ-800 קבוצות שבטים ברחבי האי.
הגנים הבוטניים בהם עושר של מינים אנדמיים וייחודיים לפסיפיק ולניו גיני.
אזור הר האגן, רונדון
הטיולים יוצאים לעמקים ולהיכרות עם שבטי המלפה והנבילייר. עד הגעתו של טיילור בשנת 1933 חשבו הכל כי ההרים באזור שוממי אדם. האזור הפורה מכוסה מטעי תה, בטטות וקפה, משובץ בכפרים ציוריים ומסורתיים. ההרים סביב מטפסים לגובה של 4000 מ’.
הסיור מפגיש אתכם עם חיי הכפר האנימיסטים שעדיין חוגגים בטקסים ומינחות, רוחות וספיריטואליזם. בעמק וואגי חיים אנשי ה”בוץ” כמו גם חברות שבטיות נוספות ובהן האנגאן והצ’ימבו. בעיר מתקיים שוק סחורות ססגוני בו נפגשים אנשי ההר והעיר.
עמק טארי, שבטי ההולי
הגיאוגרפיה של הרמה הדרומית שונה מרכסי ההרים האחרים וערבות העשב האלפיניות. כאן צצים הרי געש וולקניים ובהם הר GILUWE השני בגובהו בפפואה 4388 מ’. באזור עמק טארי, הוא האזור בו שוכנת אחת הקבוצות האתניות המענינות בפסיפיק – שבטי ההולי. בני שבטים אלו לבושים תלבושות אותנטיות ומעטרים את פניהם בצבעים ססגוניים כשחיצים תקועים להם באפיהם ואזניהם.
עם ההגעה נצא לסיור רגלי באזור הלודג’ השוכן על הר שמשקיף על כל העמק ועל נהר הטאגרי. חופת היער בצבעי הירוק המשתנים, מפלי מים ושיחי הסחלבים, הרודודנדרון ושיחי הג’ינג’ר הם תפאורה למסלולי הליכה באזור. זהו גם אזור מחייתם של ציפורי גן העדן שבמעט מזל ניתן לצפות בהן בשעות אחר הצהריים.
עמק הטארי, אמבואה לודג’
עמק טארי ומדרונות ההרים והיערות סביב הם ביתם של שיבטי ההולי מהקבוצות האתניות הגדולות והחשובות ברמה שנחשפו לראשונה רק בשנת 1935. הגברים מעטרים את ראשיהם ואת פיאות הראש בנוצות ציפורים ומתייחדים בריקודי מלחמה. עליה לטארי גפ, מכאן אפשרות לצפיה בציפורי גן העדן הנדירות. אנשי ההולי משתמשים בנוצות לעטר את ראשיהם ופיאותיהם: ככל שהגבר מקושט יותר עצמתו גדולה יותר מאמינים אנשי ההולי כמו הציפורים הזכרים והמקושטים המחזרים אחרי הנקבות בשלל נוצות צבעוניות.
ביקור בבית רווקים, הבית בו עוברים טקסי חניכה, טקס בו מתבודדים הנערים המתבגרים למשך שנה וחצי מבלי ליצור מגע עם משפחותיהם עם נשים ועם הסביבה והם תחת השגחתו הקפדנית של המורה, מגדלים פיאות דקורטיביות משיער ראשיהם. סיור בבתים מקומיים בהם גרים הבעל בנפרד, האישה עם הילדים בנפרד והחזירים בבית שלישי.
אזור קראווארי
העברה לטיסה לקארוורי, אחד היובלים על נהר הספיק בלב הג’ונגל של פפואה. מדרום לנהר הספיק משתרעים מישורי הצפה נירחבים המהווים מארג של עורקי חיים לאורך הנהרות KARAWARI, BLACKWATER, ו- CHAMBRI. מפגש עם אנשי הנהר, השונים מאנשי ההרים, סיור באזור וביקורים בכפרי הנהר ואוכלוסייתם המתרבה. מקצת מהכפרים הם רק בני דור אחד.
אזור קארוורי הוא מהאזורים הנידחים וה”לא מקולקלים” בשטחי פפואה והדרך היחידה לסייר באזור בעזרת סירות קטנות בשולי הג’ונגל. מפגש עם אנשי KUNDIMAN האורגים סלים לדיג או משתמשים בדקל הסגו. צפו בשקיעה מדהימה ממרפסת הלודג’ והרגישו ב”ארץ בראשית”.
ייחודיות האזור באנשיו ואיך הם חיים באיזון עם אדמתם לאורך הדורות: טקסים, סינג סינג, מספרי סיפורים, לקטי מזון. סיור בין כפרי האזור והיכרות עם המינהגים היום יומיים ועם הטקסים המסורתיים.
ביקור בהאוס טאמבראן בית הרוחות המותר לכניסת מקומיים שעברו טקסים מתאימים.
נהר הפסיפיק
ספינת הנהר היא מלון צף המאפשר היכרות עם הנוף התרבותי של מרכז הספיק, המרכז האמנותי החשוב באי.
מכפר לכפר משתנה אופי בתי הרוחות, האוס טימבארן, המרכזיים הדתיים של בני הכפר. גם אופי העבודות משתנה ממקום למקום ומכפר לכפר. ניתן לצפות בשפע עופות צבעוניים, להקות עטלפים גדולי כנף התלויים על ענפי העצים והתנינים השורצים במי הנהר.
גורוקה
גורוקה ממוקמת בנוף היערות ברמה הגבוהה, בין מטעי קפה וכפרים המשמרים מסורות עבר. הפסטיבל הוא כינוס של בני השבטים המתחרים בינהם בריקודיים מסורתיים ובשירה. התחרויות מחליפות את המלחמות השיבטיות שניטשו כאן בעבר. המראה המדהים והצבעוני של שורות הגברים, עטורי הנוצות הצבעוניות כאילו של ציפורי גן העדן, מנגנים בתופים, שרים ונעים בקצב המחול.