יונאן הוא המרתק במחוזותיה של סין ואף טיול לסין אינו שלם ללא ביקור במחוז זה, השישי בגודלו וזהה בשטחו לזה של קליפורניה. מחוז יונאן הדרומי הגובל בבורמה, טיבט, לאוס ויטנאם הוא האזור המגוון הן מבחינה אתנית והן מבחינה נופית. 33 מליון תושבים כשליש מהם בני מיעוטים אתניים שנעו בדרום מזרח אסיה במאות האחרונות.

מחוז יונאן שמשמעות שמו “מדרום לעננים” הוא שלוחה מרמת טיבט ומהווה מקור המים לנהרות הגדולים בהם הסלווין, המקונג והיאנגצה. עמקים פוריים לאורך עמקי נהרות משמשים כלב המערכת החקלאית – כלכלית של המחוז. נחתנו בנמל התעופה הבינלאומי של הבירה קונמינג הממוקמת בגובה של 2,000 מ’ מעפה”י. עיר תוססת ומתחדשת, עיר שמשנה פניה במהירות ומהווה מרכז עיסקי וכלכלי למחוז ולסביבה.

בערב אזור הפאבים סואן והומה מוסיקה קולנית נשמעת מכל מועדון ומאות צעירים וצעירים ברוחם באים ויוצאים ממאורות הבירה. במרחק 2 שעות נסיעה מהבירה מצויה תופעה גיאולוגית מענינת בשם “יער האבן”, אין זה יער מאובן אלא סבך קארסטי ורשת צפופה של עמודי גיר בצורות מהממות ונראות למרחוק כיער עמודונים ועצים ש”קפא”. היער משמש כחצר האחורית של בני שבט הסאני שחיים בכפרים קטנים סביב ובנותיו הנאות משמשות כמדריכות תיירים בכניסה לפארק. מסלול ההליכה בפארק מגלה פינות נסתרות ומכל זוית משתנים מראות זקיפי האבן.

לפארק שני חלקים יער האבן הגדול והקטן כשזה האחרון פתוח גם בשעות הערב ומואר באורות צבעוניים. טיסה קצרה של כמחצית השעה מביאה את המטיילים באזור לעיר דאלי מרכז ובירה לשבטי הבאיי. העיר ממוקמת למרגלות רכס קאנגשן ולגדת אגם ארחאי ונהנת מאקלים נח ואויר נעים, אדמה מבורכת ומים רבים, נופים נפלאים ואגם עשיר בדגה. מעל העיר מתנשאת אחת הפגודות היפות בסין הבנויה 3 מגדלים ו”ניטעה” במקום לרסן את מי השטפונות.

שיט על האגם לאי מבודד מגלה את עולם הדייג והחקלאות. מפגש עם המקומיים הוא מפגש של סין של פעם, סין ערב השינוי. הכביש המקשר בין דאלי לליג’יאנג הוא מהיפים בסין. נופי טרסות חקלאיות ההולכות ונפתחות בכל עיקול, עמקים פוריים הזרועים כפרים וחלקות חקלאיות צבעוניות, חקלאים העובדים את אדמתם וילדים צוהלים למראה לבנים מצחיקים המתקתקים במצלמות שלהם. העיירה ליג’יאנג בירת שבט הנאשי מהשבטים בהם עדיין נתונה השליטה בידי הנשים.

רחובות מטופחים לאורך פלגי מים ותעלות, אדריכלות מסורתית משולבת בחנויות של אמנות ואומנות, בתי קפה ומסעדות קטנות ש”שיפצו” את התפריט והתאימו אותו לחיך המערבי והתיירותי המזדמן לעיירה. סימפוניה של גגות ועיטורים במיטב מסורת הבניה הסינית. כל אילו מתמזגים לאחד המקומות המעניינים והנחמדים בסין. העיירה ליג’יאנג עטופה ברכסים גבוהים אליהם יוצאים ליום טיול ועולים ברכבל לגובה 3,400 מ’ אל כרי העשב בהם רועים עדרי יאק או לקרחון התלוי המונח בגובה 4,500 מ’ אליו נפתח רכבל חדש רק השנה.

מרחק מספר שעות נסיעה דרך נופים כפריים של כפרי טרסות ניתן להגיע אל פיתול נהר היאנגצה ואל קניון קפיצת הנמר למסלול הליכה נוח שנחצב לאחרונה בתחתית הקניון. הדרך עולה לרמת טיבט ועיר זונגדיאן שלחה לעצמה את הכינוי שנגרילה, ואתם בעולם טיבטי. כפרים של שבטי היי והטיבטים, בתי חומר מעוטרים, מנזרים וצ’ורטן, דגלי תפילה ושמורות טבע בהם רועים עדרי היאק.

Comments are closed.