JAN
FEB
MAR
APR
MAY
JUN
JUL
AUG
SEP
OCT
NOV
DEC
העונה והחודשים המומלצים עבור טיול לדרך המשי:
יוני – אוקטובר

טיול לדרך המשי, מדרכי הסחר העתיקות בעולם מאז ימי שושלת האן במאה השניה ועד גילוי המעבר הימי למזרח. דרך המשי או נתיבו של מרקו פולו – במאה ה-12 לא היו רק נתיבי מסחר אלא דרך לקשר בין מזרח ומערב, דרך להעברת רעיונות, המצאות, דתות, פילוסופיות והשפעות תרבותיות. תחנות מסחר, שווקים הומים, שרידי תרבות ואמנות נעלמת, מיעוטים אסייתיים וחקלאות עבר מסורתית בחבל עולם שדהה פארו ומתגעגע לימי העבר.

די בכוחן של שתי המילים “דרך המשי” להצית דמיונם של מליוני אנשים בעולם בהם סופרים, הוגים, חוקרים נוסעים ומטיילים. בעקבות מסעות עבר מושך עד היום האזור כמגנט מטיילים היוצאים להתחקות אחר שרידי הזמן האבוד. מסתוריות ואקזוטיקה, דתות ומאבקים שזורים אלו באלו ומקופלים בין דפי ההיסטוריה ובין דיונות החול. שיירות גמלים עמוסי אוצרות ואבני חן, סוחרים בלבוש ססגוני, נאות מדבר שוקקים ומפגש עם תרבויות נעלמות הן התחושות באזור זה של העולם.

חייבים לראות

  • כרי העשב של ביאנבולוק. מאהלי נוודים מונגולים דרך כרי העשב האדירים של ביאנבולוק למרגלות רכס ההאלקה. יורטות מונגוליות במפגש תרבויות ונהר תשעת העיקולים.
  • הנפה הטיבטית של טונגרן. נפת טונגרן בצ’ינחאי על עושר המנזרים הטיבטיים שבה היא מקור משיכה ועלייה לרגל בעיקר בימות החג של האסיף והיבולים.
  • לאנז’ו ומנזר לאברנג. מהמנזרים הגדולים של מסדר הגלוקפה הממוקם בגובה של 3,000 מ’ וסביבו אוירה טיבטית של לאמות ועולי רגל, נוודים וגלגלי תפילה, תשמישי קדושה ותכשיטים טיבטיים, בתי בוץ ויאקים ארוכי שיער. במנזר: קולג’ לרפואה טיבטית, מקדש סינגנאדה האריה הנוהם, מרתפים בהם פסלי חמאת יאק, מקדש ג’וקהאנג ובהם פסלי בודהא.
  • הנהר הצהוב ומערות בינגלינג. המערות החצובות על מאגר מים גדול לאורך הנהר הצהוב על רקע נוף של צוקי לס בהם חצובים פסלי בודהא ענקיים. השילוב של כל אלו הוא מהיפים בסין.
  • דונחואנג. בנווה מדבר בלב מדבר גובי מצוי האוצר האמנותי החשוב בסין הידוע בשם “מערות אלף הבודהא”. פסלים וציורי קיר עתיקים מעטרים מאות מערות חצובות במצוק. מקדשי המערות נחצבו מאז המאה הרביעית. האתר מצוי במפגש התרבויות ועל דרך המשי מצפון הודו ללב סין. 45 אלף ציורי קיר ומעל 2,000 פסלים צבועים נשמרו ב-465 המערות ובהם נושאים בודהיסטיים משלבים קדומים של הפצת הדת אל תוככי סין.
  • טורפאן. נווה מדבר חקלאי בשולי מדבר טאקלמקן. בתי חומר ומגדלי צימוקים, גפנים ומקשות מלונים ואבטיחים באחד המקומות החמים בעולם. מערכות מיים ייחודיות, הקארס, האוגרת ומעבירה מים תת קרקעיים ומנקזת מי הפשרה מרכס הטיין שיאן. בעיר שני מסגדים מעניינים של האויגורים ושל הסינים המוסלמים. מוזיאון טורפאן עם ממצאים מן האזור ובסביבה חצובות מערות בזקליק לאורך מצוק של ההרים הבוערים.
  • אורומצ’י. המכוערת וחסרת האופי בערי האזור אך תחנת דרך לאורך הטיול באזור. ממוקמת בגובה 900 מ’ והיא בית לרבים מן המיעוטים במערב סין בהם הקזחים, ההווי המוסלמי, המונגולים, הטורגוט, האויגור והמנצ’ורים המוזאון האזורי נותן תמונה הסטורית ואתנית על אזור לא ידוע זה. מספר שעות נסיעה אל האגם השמיימי טייאנצ’י ומפגש עם בני העם הקזאחי.
  • קאשגאר. נווה המדבר הגדול במחוז שינג’יאנג, עיר אויגורית תוססת הממוקמת במפגש דרכי המשי על פרשת הדרכים בין הודו, פרס וסין. חלק מן ההשפעה היא של בוכארה וסאמרקנד התחנות המוסלמיות החשובות על דרך המשי, אזור שהיה ידוע בעבר בשם תורקיסטאן המזרחית. האתר החשוב ביותר בעייירה הוא שוק יום א’ אליו נוהרים רבים מבני המיעוטים ותושבי האזור כשבליבם שוק הבהמות שמעלה בזכרון את מראות דרך המשי ההיסטורית. סכינים, כובעים, משי וכותנה, פירות, בשר ואוכפים מתערבבים אלו באלו באחד השווקים הנדירים בעולם. דוכני מזון בהם פילאו אסיאתי, נאן הודי, יוגורט אוזבקי וכבש פרסי מוסיפים לניחוחות השוק והמרחב. מאתרי העיירה המרכזיים הם בתי העלמין עשויי בוץ, מסגד אידחה וקבר אבאח חוג’א בן המאה ה-16.
  • טאשקורגן. כביש הקראקום המחבר את האזור עם איסלאמבד חוצה את ים החולות אל האגם השחור קרא-קול. הדרך מתפתלת אל המחוזות האוטונומיים של המיעוט הטג’יקי, העם ההודו-אירופי היחיד באזור.

מסלול דרך המשי במערב סין, 16 ימים

קול שעטת הפרסות וצליל פעמוני הגמלים עדיין מהדהדים לרוחב ערבות אסיה בנתיב דרך המשי ההיסטורית בין מזרח ומערב, דרך שהציתה דמיונם וחלומם של נוסעים, ספנים והרפתקנים. הטיול בדרך המשי מתמקד באחד מצירי הסחר העתיקים בעולם דרך ש”צמחה” בימי שושלת האן ושימשה ציר מעבר לסחורות, המצאות, אמנויות ופילוסופיות.

מידע כללי

זהו מפגש אולטימטיבי בן ארץ המזרע וארץ הישימון, בין הארץ הנושבת ואזורי הנוודים. הטיול פוגש את הנוודים של מרכז אסיה בחבלי נדודיהם ובכרי העשב המוריקים ואת האויגורים במחוזות הפרובינציה הגדולה שינג’יאנג. הטיול מגיע לגבהים של 3500 מ’ אך בצורה איטית ומדורגת. הטיול בנוי ממקטעים בהם ניתן להרכיב, לשלב ולהסיר אזורים שונים – ממדבריות טורפאן ועד נאות קאשגאר.

טיסות
  • חברת אל על בטיסות סדירות לבייג’ינג או חברת קוריאן דרך סיאול לבייג’ינג
  • חברת טורקיש דרך איסטנבול או דרך אלמה-אטה
תחבורה

הטיול בדרך המשי כולל קטעים ברכבת לילה, טיסות פנים ונסיעות אזוריות ברכב צמוד עם מדריך ונהג.

אופן הטיול

ניתן לחצות יבשתית לקירגיסטאן במעבר הגבול טורוגארט ודרך עמק נארין לבישקק הבירה ובטיסת טורקיש לאיסטנבול וממנה לתל אביב. ניתן להתחיל בבייג’ינג ולסיים בחבל שינג’יאנג ממנו טיסת פנים חזרה לבייג’ינג.

מפגשים תרבותיים

מפגשים עם אויגורים, טאג’יקים, קזחים ומוסלמים. ארכיטקטורה של לב אסיה בהשפעות מגוונות. מפגש עם האתנוגרפיה של לב אסיה, מוזאונים קטנים של היסטוריה ואנתרופולוגיה.

Comments are closed.